Αναγνώριση προϋπηρεσίας ωρομισθίων καθηγητών

Αναγνώριση προϋπηρεσίας ωρομισθίων καθηγητών

Αρ. Πρωτ. 294/07.10.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους ωρομίσθιους καθηγητές  το γεγονός, ότι η προϋπηρεσία τους δεν προσμετράται στα μόρια της μετάθεσης του μόνιμου προσωπικού. Ενώ, λοιπόν, προσμετρώνται ως μόρια συνταξιοδότησης και αλλαγής κλιμακίου, δεν μετράνε για τις μεταθέσεις τους. Το γεγονός αυτό ανησυχεί ιδιαίτερα τους ωρομίσθιους καθηγητές, των οποίων οι υπηρεσίες είναι σημαντικές κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι ωρομίσθιοι καθηγητές δεν μπορούν να εμπαίζονται από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου. Δεν ζητούν χάρη ή ελεημοσύνη. Απαιτούν το αυτονόητο. Την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας που ήδη έχουν, στα μόρια για τη μετάθεσή τους. Δεν είναι δυνατόν να προσμετράται η προϋπηρεσία για τη συνταξιοδότησή τους και για την αλλαγή του κλιμακίου τους και να μην υπολογίζεται για τη μετάθεσή τους. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να αποκαταστήσει την εν λόγω αδικία και να αναμορφώσει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην αποκατάσταση της αδικίας και να αναγνωρίσει την προϋπηρεσία στα μόρια μετάθεσης των ωρομισθίων εκπαιδευτικών;

Απάντηση Υπουργείου